Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Johan Willem Friso kazerne Assen restauratie
Project Johan Willem Friso kazerne Assen restauratie
Partners N.v.t.
Sector
werkenleren
Opdrachtgever Rijksvastgoedbedrijf
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon Ernest Jager
werkenleren

Johan Willem Friso kazerne Assen restauratie

In opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf, onderdeel van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, restaureerde Jurriëns Noord de Johan Willem Friso kazerne in Assen.

Balkenweg 3, Assen
Hoogste punt

Hoogste punt

N.v.t.
BVO

BVO

5965 m²
Bouwperiode

Bouwperiode

2019 - 2020

Restauratiewerkzaamheden zowel binnen als buiten

De kazerne is begin 20ste eeuw gebouwd en heeft een rijksmonumentale status. Deze kazerne is één van de kazernes op het militaire terrein in Assen. Er zijn zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant van het gebouw verschillende restauratiewerkzaamheden uitgevoerd. Buiten werden zowel aan het dak (de dakbedekking, het beschot, de overstekken, het loodwerk en de goten inclusief het schilderwerk) als aan de gevel (metsel- en voegwerk, natuursteen en schilderwerk) herstelwerkzaamheden uitgevoerd. Naast de herstelwerkzaamheden aan de gevel, is de gevel aangepast ten behoeve van de nieuwe ingangen omdat ook de indeling van de kazerne is aangepast.

Duurzaam en bruikbaar

Binnen in de kazerne zijn er bouwkundige aanpassingen gemaakt aan de binnenwanden en aanpassingen aan de constructie in verband met de nieuwe indeling van de kazerne. Daarnaast zijn de wanden, vloeren en plafonds vernieuwd. De brandwerende voorzieningen in het gebouw zijn nagekeken en waar nodig vervangen. Bestaande installaties zijn verwijderd en vervangen door nieuwe. De gehele verwarming-, luchtbehandelings-, warmwater- en koudwater installaties zijn vervangen en vernieuwd. Het gebouw is in begin december 2020 weer in gebruik genomen door defensie.

Nieuwsberichten

Restauratiewerkzaamheden aan Johan Willem Friso kazerne in Assen afgerond

Lees meer