Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Johan Willem Friso kazerne Assen restauratie
Project Johan Willem Friso kazerne Assen restauratie
Partners N.v.t.
Sector
werkenleren
Opdrachtgevers Rijksvastgoedbedrijf
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon Ernest Jager
werkenleren

Johan Willem Friso kazerne Assen restauratie

De Johan Willem Friso kazerne is een van de kazernes op het militaire terrein in Assen. Deze kazerne is aangewezen als rijksmonument. Jurriëns Noord is in augustus 2019 begonnen met de werkzaamheden in opdracht van Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Hoogste punt

Hoogste punt

N.v.t.
BVO

BVO

Onbekend
Bouwperiode

Bouwperiode

2019 - 2020

Restauratiewerkzaamheden

Externe werkzaamheden

Extern wordt het gebouw gerestaureerd door Jurriëns Noord. Zowel het dak (dakbedekking, beschot, overstekken, loodwerk en goten incl. schilderwerk) als de gevel (metsel-, voeg-, natuursteen en schilderwerk) ondergaan verschillende herstelwerkzaamheden. Naast herstelwerkzaamheden wordt de gevel aangepast t.b.v. nieuwe toegangen ten aanzien van de nieuwe indeling.

Interne werkzaamheden

Intern worden er bouwkundige aanpassingen gemaakt aan de binnenwanden en constructieve aanpassingen aan de constructie t.g.v. de nieuwe indeling van het gebouw. Daarnaast vindt er vernieuwing plaats aan alle afwerkingen. (wanden, vloeren, plafonds e.d.) Tevens vindt er herstel gedaan aan de brandwerende voorzieningen en waar nodig nieuwe voorzieningen aangebracht. Naar verwachting wordt de kazerne in november 2020 opgeleverd