Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Intensive Care IC / CCU Assen verbouw
Project Intensive Care IC / CCU Assen verbouw
Partners Leeuwenkamp Architecten
Sector
zorg
Opdrachtgever Wilhelmina Ziekenhuis Assen
Contractvorm
bouwteam
Contactpersoon Marja Leeuwis
zorg

Intensive Care IC / CCU Assen verbouw

In september 2020 heeft Friso de nieuwe ‘Intensive Care en Hartbewaking’ afdeling van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen opgeleverd naar een ontwerp van Leeuwenkamp Architecten

Europaweg-Zuid 1, Assen

Nieuwe uitstraling

In bouwteam verband hebben Friso en Engie op basis van VO+ ontwerp en technische omschrijving  het ontwerp verder uitgewerkt naar DO en UO niveau. Friso was verantwoordelijk voor de coördinatie van de bouwkundige, constructieve  en installatietechnische werkzaamheden inclusief de directie toeleveringen van Getinge en Arjo. Het afstemmingsoverleg over sparingen voor de installatie en belastingen vanuit de pendels met de “huis” constructeur behoorde tot de coördinatie verantwoordelijkheid van Friso.

In het project is er sprake van herbestemming van de afdeling daarom is de vleugel eerst volledig gestript waarbij alle wanden, deuren, kozijnen, plafonds, vloerafwerkingen en overtollige installatiedelen zijn verwijderd. Hierna is de afdeling compleet opnieuw ingericht met nieuwe wanden glazen wanden en hermetische schuifdeuren. Om de privacy van de patiënten te vergroten is een transulente folie op de beglazing aangebracht. De verbouwing resulteert in 6 nieuw IC kamers en 7 nieuwe CCU/ EHH kamers. Drie patiënten kamers zijn uitgevoerd als gesluisde kamers met druk hiërarchie.  De afdeling is ingericht volgens de nieuwste inzichten in de zorg

Er is speciale aandacht besteed aan de positie van de familiekamer. Deze kamer is gepositioneerd in een besloten hoek van de afdeling met eigen sanitair en de mogelijkheid tot overnachten. De controleposten, de medicatieruimte  en de balie zijn centraal in de gangen gepositioneerd. Hierdoor is er vanuit alle hoeken zicht op de patiëntenkamers.

Friso is een graag geziene gast in het Wilhelmina ziekenhuis. In 2018 realiseerde zij het nieuwe dialyse centrum, in juni 2020 werd de eerste fase van de spoedeisende hulp opgeleverd en in oktober vond de eindoplevering van gefaseerde in going concern renovatie van het Ouder Kind Centrum plaats.

Alle genoemde projecten zijn in bouwteam uitgevoerd.

Betrokken partijen: