Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Hotel Stadhouderlijk Hof Leeuwarden restauratie
Project Hotel Stadhouderlijk Hof Leeuwarden restauratie
Partners Adema Architecten Dokkum
Sector
werkenrecreëren
Opdrachtgever Fletcher Hotel Vastgoed B.V.
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon n.v.t.
werkenrecreëren

Hotel Stadhouderlijk Hof Leeuwarden restauratie

Jurriëns Noord heeft in opdracht van Fletcher Hotel Vastgoed B.V. de gebouwen aan het Raadhuisplein in Leeuwarden getransformeerd tot Fletcher Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof.

Hofplein 29, Leeuwarden

Transformatie met behoud van monumentale elementen

De rijksmonumentale voormalige school, het gemeentekantoor en het naastgelegen woonhuis gelegen aan het Raadhuisplein in Leeuwarden zijn gerestaureerd en omgebouwd tot accomodatie. Het interieur is getransformeerd in een hotel met 51 hotelkamers inclusief een brasserie. Bij de transofrmatie hebben de vakmannen van Jurriëns Noord de monumentale onderdelen van de panden weten te behouden.

Restauratiewerkzaamheden

Het interieur en een aantal verdiepingsvloeren zijn verwijderd om ruimte te maken voor 51 hotelkamers en een brasserie. De monumentale onderdelen zijn gedurende de sloopfase beschermd en tijdens de bouwfase gerestaureerd. Hierna zijn tussenvloeren aangebracht om 51 hotelkamers, keuken, brasserie, logistieke ruimtes onder te brengen.Slopen met zorg

De sloopwerkzaamheden zijn met veel zorg plaats uitgevoerd om beschadiging van monumentale onderdelen te voorkomen. Daarnaast mocht de bedrijfsvoering van het naastgelegen hotel onder geen beding worden gestoord.