Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Hofwoningen Karwijhof Nagele renovatie
Project Hofwoningen Karwijhof Nagele renovatie
Partners Vereniging Hendrick de Keyser
Sector
wonen
Opdrachtgever Vereniging Hendrick
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon n.v.t.
wonen

Hofwoningen Karwijhof Nagele renovatie

In opdracht van Vereniging Hendrick de Keyser realiseerde Aannemingsmaatschappij Friso de renovatie van acht arbeiderswoningen aan de Karwijhof in Nagele.

Karwijhof 1, Nagele

Monumenten uit de wederopbouwperiode

De aangewezen gemeentelijke monumenten stammen uit de wederopbouwperiode en zijn ontworpen door inmiddels overleden architecten Lotte Stam Beese en Ernest Goosman. De woningen waren eigndom van woningcorporatie Mercatus en zijn door Vereniging Hendrick de Keyser gered van de sloop. Hiermee heeft Friso Bouwgroep samen met Hendrick de Keyser een nieuwe stap gezet in de revitalisering van Nagele.

Behoud oorspronkelijke karakter

De woningen zijn volledig hersteld naar het oorspronkelijke gevelbeeld, daarbij lag de nadruk op het behoud van de samenhang van de zogenaamde hofwoningen. Naast het exterieur is ook het interieur van enkele woningen aangepast, ook hier is rekening gehouden met het behoud van de oorspronkelijke bedoeling van de architect. In overleg met de huidige huurders zijn de woningen gefaseerd opgeknapt en gerenoveerd.

Trekpleister voor architectuurliefhebbers

Ook hebben twee woningen een nieuwe functie gekregen, namelijk een museumwoning, waarbij de historie van de Karwijhof inzichtelijk is gemaakt en een monumentale vakantiewoning waarbij de nadruk ligt op de beleving van het wonen ten tijde van de jaren '70. Beide woningen fungeren als trekpleister voor architectuurliefhebbers.