Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Cubestee Eindhoven nieuwbouw
Project Cubestee Eindhoven nieuwbouw
Partners Onix Groningen
Sector
wonen
Opdrachtgever Sint Trudo
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon Cor Boorsma
wonen

Cubestee Eindhoven nieuwbouw

In opdracht van Sint Trudo realiseerde Friso Aannemingsschappij 43 volledig geprefabriceerde woningen. Deze woningen zijn gebruikt voor tijdelijke huisvesting.

Quinten Matsyslaan, Eindhoven

Bouwwerk van 6x6x6 meter

De Cubestee is een bouwwerk van 6x6x6 meter. Het ontwerp, van hout en glas, is simpel in elkaar te zetten en ook nog zeer betaalbaar. Daarnaast is hij prachtig om te zien. Door het raam, en door de maten van de kubus, voelt de ruimte bovendien heel prettig aan. De woningen zijn in de fabriek gemaakt en werden op de bouwplaats in elkaar gezet en afgewerkt. Hierdoor kon de bouw weersonafhankelijk plaatsvinden.

Prefab houtskeletbouw

De all-electric woningen bestaan uit prefab houtskeletbouwelementen en hebben geen gasaansluiting. In oktober en november 2018 zijn de woningen in de fabriek van Houkesloot gebouwd. Daarna zijn ze in de werkplaats in Sneek voorzien van badkamers, een keuken, installaties en gecoat. Per vrachtwagen zijn ze, in zijn geheel, naar Eindhoven vervoerd. In Eindhoven zijn de woningen in één dag geplaatst, afgemonteerd en vervolgens geschilderd.

Tijdelijke woning in Eindhoven

In 2002 werden twee blokken woningen aan de Quinten Matsylaan gesloopt. Op dat moment was het niet duidelijk wat de toekomstplannen voor het gebied waren.Toen de vraag naar woningen toenam besloot corporatie Sint Trudo om tijdelijk 43 woningen te plaatsen. De woningen mogen 10 jaar blijven staan. Daarna zijn er voor het gebied nog geen concrete plannen.

Snel woning nodig

De woningen worden verhuurd aan ‘spoedzoekers’. Dat zijn mensen die snel een woning nodig hebben, bijvoorbeeld na een scheiding, vanwege werk of omdat ze statushouder zijn. Ook worden tien woningen verhuurd aan de stichting Futuris die er autistische jongeren gaat huisvesten. De woningen zijn 6 bij 6 meter en ook zes meter hoog en geschikt voor twee personen. Voor éénpersoonshuishoudens is een halve woning beschikbaar.

Cubestee

De Cubestee is een demontabel bouwconcept, ontwikkeld door Onix, Rizoem en Friso Bouwgroep. Vanuit de basisvorm zijn aanpassingen mogelijk. De Cubestee is succesvol toegepast als kantoorruimte, expositieruimte en woning. De Cubestee voldoet aan de eisen van het Bouwbesluit en wordt vaak toegepast als tijdelijke bebouwing. De Cubestee is snel te produceren en te plaatsen en volledig demontabel. De Cubestee kan volledig naar wens worden aangepast.