Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Versterking- en restauratiewerkzaamheden
Project Versterking- en restauratiewerkzaamheden
Partners Zie betrokken partijen
Sector
wonenwerken
Opdrachtgever Fam. Bouwsema (Mts Bouwsema BV)
Contractvorm
bouwteam
Contactpersoon Douwe Offringa
wonenwerken

Versterking- en restauratiewerkzaamheden

In het Groningse dorp Eenum staat tussen de ruime landerijen een prachtige driekapsboerderij ‘Elema’ daterend van rond 1870. Jurriëns Noord heeft in opdracht van de bewoners de boerderij versterkt, verbouwd en verduurzaamd.

Oosterwijtwerderweg 6, Eenum (Groningen)

Versterking- en restauratiewerkzaamheden

De boerderij staat in het aardbevingsgebied van Groningen. De werkzaamheden bestonden daarom onder andere uit het preventief versterken van de boerderij. Het dakvlak is versterkt en de vloeren zijn voorzien van constructieve voorzieningen. Daarnaast is het karakteristieke voorhuis van binnen geheel gestript en opnieuw opgebouwd waarbij de originele terazzovloer in de gang is teruggeplaatst. Ook de zolder van de boerderij is opnieuw ingericht. Hier zijn vier slaapkamers en een badkamer gerealiseerd. De driekapsschuur die op het erf stond is volledig afgebroken en opnieuw opgebouwd door middel van een stalen constructie.

Verduurzamen voor een energiezuinigere boerderij

Halverwege de bouw heeft de opdrachtgever besloten om niet alleen versterkings- en restauratiewerkzaamheden te laten uitvoeren, maar ook om een verduurzamingsslag te maken. Er is een warmtepomp geïnstalleerd en op het dak zijn zonnepanelen gelegd. De boerderij is volledig geïsoleerd en alle ramen zijn vervangen voor HR++ glas. Dit zorgt er niet alleen voor dat de boerderij energiezuiniger is geworden, het is ook een flinke vooruitgang als het gaat om het leefklimaat.

Betrokken partijen: