Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Basisschool De Wereldburger Amsterdam renovatie en uitbreiding
Project Basisschool De Wereldburger Amsterdam renovatie en uitbreiding
Partners Moke Architecten
Sector
werkenleren
Opdrachtgever Gemeente Amsterdam
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon Jaap Bakker (projectleider)
werkenleren
Hoogste punt

Hoogste punt

n.v.t.
BVO

BVO

Onbekend m²
Bouwperiode

Bouwperiode

2019 - 2020

De uitbreiding

Het bestaande casco van de basisschool is nu gestript. Na nog wat kleine sloopwerken en het maken van installatie sparingen gaat Friso starten met het maken van de begane grondvloeren die voor de uitbreiding worden gebruikt. In totaal komt er 125m² bij. Wanneer de begane grondvloeren gereed zijn worden de twee bestaande vleugels met elkaar verbonden.

Circulaire renovatie

De materialen die voor de bouw gebruikt worden komen deels uit een doner gebouw die beschikbaar is gesteld door de gemeente Amsterdam. Dit waren bijvoorbeeld latten, kozijnen en deuren. Ook worden er houten delen uit de oude gymzaal gehaald en verwerkt in de aulavloer.

Gymzaal

De gymzaal van de basisschool wordt helemaal vernieuwd. De zaal wordt aan de buitenkant gekeimd. Dat betekent dat er een waterdichte, damp-open verf wordt aangebracht, waardoor de gevel een fris uiterlijk en egale kleur krijgt. In het gebouw komt een nieuwe installatie. De zaal krijgt een nieuwe vloer, akoestische wandbekleding en deels nieuwe bamboe rekken.

Architect

De architect van dit project is Moke Architecten. Friso heeft in het verleden ook met Moke architecten gewerkt aan IKC De Zeven Zeeën in Amsterdam.

Betrokken partijen: