Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
22 woningen Neede Nieuwbouw
Project 22 woningen Neede Nieuwbouw
Partners Sacon
Sector
wonen
Opdrachtgever ProWonen
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon n.v.t.
wonen

22 woningen Neede Nieuwbouw

In opdracht van Wooncorporatie ProWonen realiseerde Aannemingsmaatschappij Friso Oost B.V. (onderdeel van Friso Bouwgroep)  22 woningen in de wijk De Berg in Neede. Het project bestaat uit 16 twee-onder-één-kap-woningen aan de Jhr. Mr. A.F. de Savornin Lohmanstraat en 6 pleinwoningen aan De Rutgerinkdijk. Het nieuwbouwproject geschiedt volgens een Design & Build opdracht, op basis van de UAV-gc 2005 en wordt volgens het Friso Bouwconcept© ontwikkelt.

Rutgerinkdijk, Neede

De huurwoningen

16 twee-onder-een-kapwoningen.

De 16 twee-onder-een-kapwoningen bestaan uit 5 verschillende types. Ieder met een eigen uitstraling. Zo zijn de kapvormen en de indelingen per woningtype verschillend. Daarnaast hebben enkele woningtypes een tuingerichte woonkamer met een keuken aan de straatzijde en andere woningtypes een doorzonkamer met een keuken aan de achterzijde. Alle woningen beschikken over drie slaapkamers en een vaste trap naar zolder. Alle woningen zijn voor verhuur aangeboden door ProWonen.

6 Pleinwoningen

Aan De Rutgerinkdijk zijn zes gezinswoningen in een rij gerealiseerd. Deze woningen hebben een doorzonkamer met de keuken aan de tuinzijde. Alle woningen hebben drie slaapkamers en een vaste trap naar zolder. De twee hoekwoningen liggen iets naar voren. De woningen zijn voor verhuur aangeboden door ProWonen.

Het Friso Bouwconcept©

De 22 woningen zijn door middel van het Friso Bouwconcept© ontwikkeld. Het Friso Bouwconcept© kenmerkt zich door een prefab betoncasco met zeer hoge luchtdichtheid. De betonelementen worden na het storten voorzien van hoogwaardige isolatie op het natte beton. Deze uitzonderlijk hoge mate van luchtdichtheid zorgt voor een tochtvrije woning met, naast besparing op energieverbruik, ook een aangenamer leefklimaat. Door het toepassen van het Friso Bouwconcept© werd de overlast door transport geminimaliseerd en kon de veiligheid in de woonwijk en omgeving optimaal worden gewaarborgd.