Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
15 appartementen Spoorstraat Delfzijl nieuwbouw
Project 15 appartementen Spoorstraat Delfzijl nieuwbouw
Partners BureauNoordeloos & Jongsma | Dijkhuis Architectenbureau BNA
Sector
wonen
Opdrachtgever Acantus Groep
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon Marcel Huizeling
wonen

15 appartementen Spoorstraat Delfzijl nieuwbouw

In opdracht van Acantus Groep Leerdam realiseerde Friso Bouwgroep 15 sociale huurappartementen in Delfzijl. Het project, ontworpen door Noordeloos Architecten, bestaat uit 15 aardbevingsbestendige 3-kamerappartementen.

Spoorstraat, Delfzijl

Ruim en duurzaam

De appartementen zijn ruim en duurzaam. Het complex aan de Spoorstraat is één van de eerste appartementencomplexen in Nederland met Nul-op-de-Meter (NOM). Ook zijn de appartementen gasloos opgeleverd. In verband met de naastgelegen bebouwing en de bodemgesteldheid is er tijdens de bouw van het appartementencomplex gekozen voor een alternatieve funderingsmethode. In plaats van traditionele heipalen of boorpalen zijn er zogenaamde drukpalen gebruikt als fundering. Deze palen zijn met een extreem zware stelling aangevoerd en vervolgens in de grond gedrukt. Deze methode maakt weinig geluid, veroorzaakt nagenoeg geen trillingen en er komt geen grond omhoog. Deze methode was nooit eerder door Friso toegepast.

Eigen karakter

De gevel heeft een geheel eigen karakter gekregen door de toegepaste kleuren en materialen. De houten galerijen, welke zijn afgedekt met licht doorlatende zonnepanelen zorgen voor een mooie afwerking van het geheel.