Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
12 kwadrantwoningen Loppersum
Project 12 kwadrantwoningen Loppersum
Partners Zie betrokken partijen
Sector
wonen
Opdrachtgever Woningstichting Wierden en Borgen
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon Syds Wiersma
wonen

12 kwadrantwoningen Loppersum

In opdracht van Woningstichting Wierden en Borgen, heeft Friso Bouwgroep 12 nieuwbouwwoningen aan de Pomonaweg in Loppersum achter het gemeentehuis gebouwd. In april 2022 is de bouw van start gegaan en de woningen zijn in januari 2023 opgeleverd.

Pomonaweg in Loppersum

Doorstroom op de woningmarkt

Vanwege de forse versterkingsopgave in de wijk Loppersum-Noord wordt een groot aantal woningen vervangen of versterkt. In aanloop naar de sloop kunnen de woningen niet worden verhuurd en beschikbare woningen worden nu ingezet als tijdelijke huisvesting voor de huurders wiens woning wordt gesloopt. Hierdoor zijn er voor reguliere woningzoekenden minder huurwoningen beschikbaar in Loppersum. Samen met de gemeente is er gekeken naar een oplossing. Vele plannen bleken niet haalbaar tot het idee van Wierden en Borgen en de 12 kwadrantwoningen.

Een kwadrantwoning (of quadrantwoning, rug-aan-rug woning) wordt ook wel eens een vier-onder-een-kapwoning genoemd. Het is in een blok van vier woningen, maar de huizen staan niet naast elkaar. Een woning grenst altijd aan twee andere woningen uit dit blok. Je grenst op die manier aan één zijkant en een achterkant. Op deze manier vormen de vier woningen een vierkant.

Bijdragen aan de doorstroom in Loppersum

Op het terrein achter het gemeentehuis zijn 12 woningen gebouwd met elk twee slaapkamers. De huurwoningen zijn geschikt voor één- of meerpersoonshuishoudens. Door de bouw van deze woningen wordt er bijgedragen aan de doorstroom op de huizenmarkt in Loppersum.

Betrokken partijen