Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Verduurzaming 10 woningen Borculo onderhoud
Project Verduurzaming 10 woningen Borculo onderhoud
Partners Zie betrokken partijen
Sector
wonen
Opdrachtgever Woningcorporatie ProWonen
Contractvorm
bouwteam
Contactpersoon Herbert Reerink
wonen
Van Coeverdenstraat, Borculo

De werkzaamheden

Bij de 10 woningen is het dak, de spouw en de vloer geïsoleerd. De dakramen van de woningen zijn vervangen en er is een geïsoleerde tussendeur geplaatst in de berging. Het glas is vervangen voor HR++ glas met zelfregelende ventilatieroosters. Deze roosters werken mechanisch waardoor het ventilatievolume gelijk blijft. Dit betekent dat als het buiten hard waait, de luchttoevoer door de ventilatieroosters constant blijft. Er ontstaat hierdoor geen tocht in huis.

Een comfortabel binnenklimaat

Daarnaast zijn de woningen voorzien van mechanische ventilatie. Dit zorgt ervoor dat de lucht in de woningen continu ververst wordt. Er is een zogenaamde mechanische ventilatie box (MV-box) geplaatst met een CO2 sensor. Deze sensor monitort de kwaliteit van de lucht. Zit er te veel CO2 in de lucht dan slaat de luchtpomp aan en wordt de lucht uit verschillende vertrekken afgezogen. Door de ventilatieroosters stroomt dan weer frisse lucht naar binnen. Dit zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. Bij de meeste woningen is de verduurzaming gecombineerd met een keuken, badkamer en/of toiletrenovatie. Aan de buitenzijde van de woningen is schilderwerk uitgevoerd en ook het voegwerk is nagekeken en waar nodig hersteld.

Tevreden bewoners

Opdrachtgever Prowonen heeft na de verduurzamingswerkzaamheden in Borculo een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd onder de bewoners. De uitkomst van dit onderzoek is een ruim voldoende. Volgens de bewoners werd er netjes gewerkt en het tijdig communiceren als iets anders liep dan gepland werd als erg prettig ervaren. Het resultaat van een mooie samenwerking tussen opdrachtgever, uitvoerder en andere betrokken partijen.

Betrokken partijen: