Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact

Wederopbouw drooghal Royal Steensma in 4 maanden klaar

Schouders eronder

‘Het was flink schrikken geblazen’, memoreerde De Jong aan het moment dat hij vorig jaar maart, middenin de nacht werd gebeld dat er brand was. ‘Toen ik kwam aanrijden leek het of de hele fabriek verloren zou gaan. Dat hakt er wel in.’ Goede zonering en brandwerende voorzieningen zorgden er echter voor dat de schade beperkt bleef tot het verlies van de drooghal. ‘Meteen na de brand hebben we alles uit de kast getrokken om zo snel mogelijk een nieuwe hal te kunnen bouwen. We hebben daarbij van alle kanten veel hulp gekregen. Ook onder onze medewerkers ontstond een groot gevoel van saamhorigheid. Samen hebben we de schouders eronder gezet, wat ertoe heeft geleid dat we een jaar na dato deze nieuwe hal in gebruik kunnen nemen.’

Meteen na de brand hebben we alles uit de kast getrokken om zo snel mogelijk een nieuwe hal te kunnen bouwen

Vier maanden van start tot oplevering

De nieuwe zogenoemde drooghal werd in slechts vier maanden tijd opgebouwd uit een staalskelet met dak- en wandbeplating. Daarbij is er een directe verbinding met de bestaande fabriek gemaakt. De doorgang werd aan het eind van de bouwperiode gerealiseerd. ‘De korte doorlooptijd (4 maanden van start bouw tot oplevering) en de kleine bouwplaats waren dit project de grootste uitdaging voor ons’, vertelt projectleider Andries Veenstra.

De korte doorlooptijd (4 maanden van start bouw tot oplevering) en de kleine bouwplaats waren dit project de grootste uitdaging voor ons’, vertelt projectleider Andries Veenstra.

1000 nieuwe vierkante meters

De nieuwe drooghal, ontworpen door architect Gerke Boekema wordt de komende tijd verder ingericht met een droogband, droogkasten en een wervelbeddroger voor het drogen van gekonfijt product. De totale locatie in Franeker heeft een omvang van 25.000 vierkante meter: de nieuwe drooghal meet 1000 vierkante meter. Vanuit zowel Franeker, Leeuwarden en Vlaardingen voorziet Royal Steensma de Nederlandse bakkers van het brede assortiment. Het bedrijf zet in op innovatie en productontwikkeling en levert zowel eigen producten als producten van derden. Op het gebied van konfijten en infuseren heeft Royal Steensma een leidende positie in de markt.