Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Jurriëns Noord restaureert en versterkt rijksmonumentale boerderij ‘Wester Enzeles’ Garrelsweer

02 september 2020

Jurriëns Noord restaureert en versterkt rijksmonumentale boerderij ‘Wester Enzeles’ Garrelsweer

In opdracht van BAM Bouw en Techniek realiseert Jurriëns Noord de restauratie en het bouwkundig versterken van de rijksmonumentale boerderij ‘Wester Enzeles’ in Garrelsweer, Groningen. De vakmannen van Jurriëns Noord zijn onlangs begonnen met de restauratie- en versterkingswerkzaamheden.

Restauratie- en versterkingswerkzaamheden

De boerderij, die zich in het aardbevingsgebied van Groningen bevindt, bestaat uit een woning, schuur en paardenstal. Deze worden bouwkundig versterkt en gerestaureerd. De paardenschuur wordt volledig gedemonteerd en op dezelfde positie, op een nieuwe fundering, herbouwd. De schuur van de boerderij wordt bouwkundig versterkt. De gevels en het dak worden grotendeels gedemonteerd en ramen, deuren en kozijnen worden hersteld. Om aardbevingsschade in de toekomst zoveel mogelijk te voorkomen wordt het woonhuis op Base Isolation geplaatst. Dit is een bouwmethode waarbij het woonhuis ‘los’ van de fundering gebouwd word waardoor de constructie beschermd wordt tegen aardbevingen.

Versterken en restaureren met behoud van monumentale uitstraling

Jurriëns Noord ziet het als belangrijkste opgave om het rijksmonument te versterken en te restaureren en daarbij de authentieke, monumentale uitstraling te behouden. Naar verwachting worden de werkzaamheden in het najaar van 2021 afgerond.