Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Jurriëns Noord restaureert poldermolen de Tjongermolen in Mildam

16 september 2021

Jurriëns Noord restaureert poldermolen de Tjongermolen in Mildam

Vanuit de opdrachtgever Stichting de Fryske Mole en architect Reeuwijk Bouwmeester realiseert Jurriëns Noord de restauratie en onderhoud van de poldermolen De Tjongermûne (De Tjongermolen) in Mildam.

Geschiedenis

De poldermolen is afkomstig uit het jaar 1983 en dient als opvolger van een klein achterkant dat na jaren verwaarlozing nagenoeg was verdwenen. De molen, die de naam De Tjongermûne draagt, kreeg in 2012 een nieuw gevlucht (wieken) en een paar jaar daarna en geheel nieuwe kleurstelling.

Foto: Udo Ockema

Divers en specifiek onderhoud

Naast divers onderhoud zullen de molenbouwers van Jurriëns Noord de vijzel en de schroefbak vervangen. Bijzonder is dat een vijzel met de hand wordt gemaakt. Jurriëns Noord is gespecialiseerd in het leveren van dit soort specifiek handwerk.

Planning en realisatie

Om ervoor te zorgen dat Jurriëns Noord de restauratie succesvol kan voltooien is de planning erg belangrijk. Nu het stadshuis in Bolsward klaar is kunnen de molenbouwers zich gaan richten op de renovatie van de molen.

Ockema, U. (2007, 30 mei). De Tjongermolen [Foto]. De Tjongermolen. https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e6/De_Tjongermolen_Mildam_07.JPG