Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Jurriëns Noord realiseert uitbreiding Hotel Post Plaza Leeuwarden

04 mei 2022

Jurriëns Noord realiseert uitbreiding Hotel Post Plaza Leeuwarden

In opdracht van Post-Plaza realiseert Jurriëns Noord de uitbreiding van Post-Plaza Hotel & Grand Café in het KPN gebouw in Leeuwarden. Het gaat om een uitbreiding van 74 hotelkamers.

Herbestemming kantoorpand KPN

De hotelkamers worden gerealiseerd in een gedeelte van het KPN gebouw aan de Tweebaksmarkt in de binnenstad in Leeuwarden. Dit KPN gebouw krijgt meerdere functies. Een klein gedeelte blijft in gebruik door KPN zelf. Het andere gedeelte krijgt twee aparte invullingen voor het gebouw: de realisatie van 183 studenteneenheden aan de achterzijde van het gebouw (een project van Aannemingsmaatschappij Friso) en de uitbreiding van Post-Plaza Hotel & Grand café aan de voorzijde van het gebouw.

Impressies en ontwerp: Adema Architecten

Herinrichting en uitbreiding

De werkzaamheden bestaan uit de uitbreiding van het aantal hotelkamers en een herinrichting van het gebouw. Zo wordt het dak aan de achterkant van het gebouw verhoogd om meer ruimte te laten ontstaan voor het realiseren van de hotelkamers. In totaal worden er 74 hotelkamers gerealiseerd, in vier verschillende kamertypes. De kamers variëren in grootte, tussen de 20 en 37 m2. De meeste veranderingen vinden inpandig plaats, waardoor het authentieke karakter van het pand behouden blijft.

Post-Plaza Hotel & Grand café

De werkzaamheden voor Jurriëns Noord worden in de aankomende weken afgerond. Daarna worden er nog schilderwerkzaamheden en andere afbouwwerkzaamheden uitgevoerd. Naar verwachting worden de extra hotelkamers in het najaar van 2022 in gebruik genomen. Jurriëns Noord is een graag geziene gast bij Hotel Post-Plaza. Het rijks-monumentale voormalige postkantoor en conferentiecentrum, gelegen aan de Tweebaksmarkt in Leeuwarden werd eerder door Jurriëns Noord gerestaureerd en getransformeerd tot Post-Plaza Hotel & Grand Café.