Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Friso Bouwgroep vertegenwoordigd bij Tastbaar Techniek

13 oktober 2023

Friso Bouwgroep vertegenwoordigd bij Tastbaar Techniek

Met een delegatie van zo'n zes man sterk was Friso Bouwgroep, samen met nog 20 andere bedrijven en instellingen, op donderdag 12 oktober vertegenwoordigd bij Tastbaar Techniek. Deze dag wordt georganiseerd om leerlingen te enthousiasmeren voor technische beroepen waar je met je handen kunt werken.

Bij de Friso stand kregen de leerlingen de opdracht om een mobielhouder te maken. De leerlingen moesten zagen, boren, puzzelen en leerden een logo in hout te branden. Het was een leuke en drukbezochte dag. Zo’n 350 kinderen vertrokken met hun eigen gemaakte houder.

Gastheer was de Maritieme Academie in Harlingen. Op een steenworp afstand van de academie zijn Friso collega’s druk bezig met de bouw van het nieuwe onderkomen voor leerlingen. Terwijl op de achtergrond het nieuwe gebouw in de maak is, konden de bouwers van de toekomst kennismaken met de branche.

De deelnemende bedrijven bij Tastbaar Techniek komen uit zeer uiteenlopende branches en geven hiermee een breed beeld van de moderne techniek en de mogelijkheden voor een loopbaan in de techniek, onder andere installatie technieken, landbouwwerktuigen, autotechniek, oppervlaktebehandeling, automatisering, metaalbewerking, de bouw, techniek in de gezondheidszorg, elektrotechniek en kunststoftechnologie kwamen aan bod.