Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Fase 3 uitbreiding Sanovo Technology opgeleverd

16 februari 2023

Fase 3 uitbreiding Sanovo Technology opgeleverd

In opdracht van Staalkat Beheer B.V. heeft Friso Oost de uitbreiding van Sanovo Technology in Aalten gerealiseerd. Na de afronding van fase 1 en fase 2 eerder, is afgelopen vrijdag (10 februari) ook fase 3 opgeleverd.

Uitbreiding broodnodig

Sanovo ontwikkelt eierverwerkings- en verwerkingsapparatuur en is hiermee marktleider in de wereld. Door de constante groei in omzet en ontwikkeling groeide Sanovo zeer snel. Eerder bouwde Friso Oost al mee aan de uitbreiding en vernieuwing van de bedrijfshal. Herbert Reerink, projectleider bij Friso Oost vertelt: “De bestaande bedrijfshal is destijds aan beide zijden uitgebreid waardoor er extra ruimte is ontstaan voor de productie. Daarnaast is de hal voorzien van nieuwe laad- en losdocks en werd de inrichting en de gevel aangepakt. Deze werkzaamheden zorgden voor een nieuwe en frisse uitstraling.”

Fase 3: verbouwing én nieuwbouw

De werkzaamheden van fase 3 bestonden uit het verbouwen van de bestaande hal, de nieuwbouw van een nieuw kantoorpand en een loopbrug tussen fase 1 en 2. In de bestaande, kale hal zijn verdiepingsvloeren aangebracht waar naast nieuwe kantoorruimtes ook een kantine, een instructieruimte en een showroom gerealiseerd zijn. Voor de nieuwbouw van het nieuwe kantoorpand moest eerst het oude kantoor gesloopt worden. Het nieuwe kantoorgebouw bevat veel glas en is door middel van de nieuw gebouwde loopbrug van 30 meter verbonden met fase 1 en 2. Daarnaast is ook de terreininrichting door Friso verzorgd. “Maar hier blijft het niet bij,” vertelt Herbert. “We zijn nu volop bezig met de voorbereidingen voor fase 4a en 4b.” In de bestaande hal worden de oude kantoren gesloopt en wordt een deel bij de productiehal getrokken. “Daarnaast worden de toiletten en de kleedruimte inclusief douche geheel vernieuwd.”

Een mooi eindresultaat

Voor Friso Oost was dit een mooie klus waar alle facetten van een grote (ver-) en nieuwbouw aan bod kwamen. “De opdrachtgever, de architect en natuurlijk wij als Friso zijn zeer tevreden met het eindresultaat. Een tevreden opdrachtgever, dat is waar we het uiteindelijk voor doen!” besluit Herbert zijn verhaal.