Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Bouwfase 2 gestart bij 16 woningen De Pôlle in Berlikum

18 februari 2022

Bouwfase 2 gestart bij 16 woningen De Pôlle in Berlikum

Aan de rand van het dorp Berlikum, in het ruim opgezette plan ‘De Pôlle’ worden 8 energiezuinige twee-onder-een-kapwoningen gebouwd. Op 25 januari zijn de heiwerkzaamheden gestart en daarmee is fase 2 van het bouwproces bereikt. De Pôlle is een ruim opgezet plan dichtbij het vaarwater. Deze unieke ligging geeft het plan een extra dimensie, én dus een kans om te wonen op het mooiste plekje van Berlikum.

8 energiezuinige woningen

De woningen, met een karakteristieke jaren 30 uitstraling, krijgen een u-vormige plattegrond, waardoor een ruime woonkamer en open keuken van ruim 45 vierkante meter ontstaat. Op de verdiepingen bevinden zich 3 royale slaapkamers, een badkamer en een riante zolder. Aan de tuinzijde zijn er uitbreidingsmogelijkheden waardoor er nóg meer leefruimte gecreëerd kan worden.

De woningen liggen naast de ‘De Pream’ en ‘De Snikke’ en zijn gesitueerd op ruime percelen variërend tussen de 328 en 554 vierkante meter. De jonge woonbuurt geeft daarmee invulling aan de laatste beschikbare kavels aan de rand van Berltsum.

Duurzaamheid

De woningen krijgen onder andere een luchtwarmtepomp. Een deel van deze pomp staat buiten. Hier zuigt hij lucht naar binnen waarna de temperatuur wordt verhoogt via de compressor. Het hete koelmiddel dat zich nu in gasvorm bevindt, verplaatst zich naar binnenshuis. Het koelmiddel geeft vervolgens zijn warmte af aan het water dat door de verwarmingssystemen loopt.

Ook wordt er een WTW (Warmte Terug Winning) geplaatst. Dit ventilatiesysteem zorgt ervoor, dat de warmte uit de afgevoerde ventilatielucht wordt teruggewonnen en wordt gebruikt om de verse binnenkomende lucht te verwarmen. Hierdoor gaat er geen warmte verloren.

Meer weten?

Benieuwd naar de plattegronden? Of bent u benieuwd wat Berlikum te bieden heeft? Download dan hier de verkoopbrochure voor meer informatie of neem een kijkje op de website; www.depolleberltsum.nl

Heeft u een vraag over woningen, neem dan geheel vrijblijvend contact op met de makelaar via onderstaande gegevens:

Makelaardij Friesland Leeuwarden

T: 058 - 244 91 00

E: nieuwbouw@makelaardijfriesland.nl