Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact

64 woningen Appingedam klaar voor de toekomst

Versterkt & verduurzaamd

Aan de Beukenlaan, Kastanjelaan, Aduardstraat en Meesstraat in Appingedam staan 64 woningen, die in opdracht van Woongroep Marenland en het Centrum Veilig Wonen, door Friso versterkt en verduurzaamd zijn. Die versterking is gerealiseerd met ankers en versterkingslatten. “Het is mooi dat dit project nu afgerond is en 64 woningen veilig zijn. Daar staan we graag met alle betrokken even bij stil“, aldus Gerke Brouwer, directeur Woongroep Marenland. Een warmtepomp zorgt nu voor de verwarming en de energie wordt opgewekt met 36 zonnepanelen op het dak. Daardoor kan de woning (bij normaal gebruik) helemaal zijn eigen energie opwekken.

“Het is mooi dat dit project nu afgerond is en 64 woningen veilig zijn. Daar staan we graag met alle betrokken even bij stil“, aldus Gerke Brouwer, directeur Woongroep Marenland.

Klaar voor de toekomst

Ook aan de binnenkant zijn de woningen weer klaar voor de toekomst. De nieuwe keukens zijn voorzien van een elektrisch fornuis, de radiatoren zijn vervangen en er is mechanische ventilatie aangebracht. Nu Friso de laatste punten op de i heeft gezet, zijn de bewoners van het laatste blok aan de Aduardstraat ook terugverhuisd. Zij verbleven tijdens de werkzaamheden in een van de logeerwoningen.

Afronding

Dit project is een van de eerste versterkingsprojecten die de corporatie en het CVW uitvoerden. Er zijn veel ervaringen opgedaan waardoor het project langer heeft geduurd.Voor het feestje nodigden Woongroep Marenland, het CVW en Friso alle bewoners uit. Er werd een taart aangesneden, wat gedronken en de foodtruck bereidde eten met Groninger producten.