Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

184 nieuwe studentenwoningen voor Leeuwarden: project ‘City Lofts’ is opgeleverd

01 augustus 2023

184 nieuwe studentenwoningen voor Leeuwarden: project ‘City Lofts’ is opgeleverd

Ongeveer anderhalf jaar geleden startte Aannemingsmaatschappij Friso met de werkzaamheden in het oude kantoorpand van de KPN in de binnenstad van Leeuwarden. Daar zijn in opdracht van XIOR Student Housing N.V. 184 studentenwoningen gerealiseerd. Op maandag 31 juli is het project officieel opgeleverd en overgedragen aan de opdrachtgever.

Op de achtergrond zijn we nog met enkele zaken bezig, maar naar verwachting nemen de eerste studenten halverwege augustus hun intrek in hun nieuwe woning.

Industrieel karakter

De City Lofts zijn ontworpen door Adema Architecten en kenmerken zich door de hoge plafonds en het industriële karakter. De woningen zijn in het oude pand van KPN aan de Tweebaksmarkt in Leeuwarden gerealiseerd.


Interne verbouwing

De werkzaamheden bestonden uit een interne verbouwing van het oude kantoorpand waarbij er van boven naar beneden is gewerkt. De meeste werkzaamheden zijn inpandig uitgevoerd, waardoor de authentieke uitstraling van het pand behouden is gebleven. In de gevel en in het dak is op sommige plekken plaats gemaakt voor ramen om meer lichtinval te realiseren. Aan de kant van de binnentuin is een nieuwe entree gemaakt. De City Lofts zijn voor een deel gasloos en worden verwarmd door een warmtepomp. Op het dak zijn zonnepanelen geplaatst voor het opwekken van zonne-energie.

Fotografie: Rohan Hoeksma
Fotografie: Rohan Hoeksma

Fotografie: Rohan Hoeksma
Fotografie: Rohan Hoeksma

Fotografie: Martina Ketelaar
Fotografie: Martina Ketelaar