Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact

Friso Bouwgroep bestaat 75 jaar!

In de eerste 25 jaar werden ruim 6.000 woningen gebouwd en de daarop volgende decennia groeide Friso uit tot een van de grootste noordelijke bouwbedrijven. Een interessant verhaal, waarbij regelmatig van koers veranderd werd. Graag nemen we je mee, zowel terug in de tijd, als vooruit in de toekomst. Indrukwekkende bouwprojecten, fijne samenwerkingen en natuurlijk échte bouwers vormen het verhaal van Friso, want zij zijn: 'Fertroud Friso'. In ons jubileumjaar zal dit alles de revue passeren. Hier, op de website, maar ook op onze social media-kanalen en in tal van verrassingen die door het jaar langs gaan komen. Samen schrijven we verder aan het verhaal van Friso. Een verhaal dat blijft boeien.

Wij bestaan 75 jaar

75 jaar veelzijdig vakmanschap

Veelzijdig vakmanschap met een verhaal

Een verhaal dat blijft boeien

Digitale aftrap voor 550 medewerkers

Op 4 maart is het jubileumjaar officieel van start gegaan. Met ruim 550 personeelsleden is dat in deze tijd niet eenvoudig. Om toch gezamenlijk stil te staan bij deze mijlpaal hebben we het jubileumjaar digitaal afgetrapt. Met een videoboodschap zijn alle medewerkers gefeliciteerd en toegesproken:

Video: Promotion Pictures

75 jaar vakmanschap

Samen bouwen aan de toekomst

Vlak na de oorlog, zo’n 75 jaar geleden, was er in Nederland behoefte aan woningen. Om het hoofd te kunnen bieden aan de woningnood besloten een aantal Sneeker bouwbedrijven de krachten te bundelen en mee te werken aan de wederopbouw van Nederland. We schrijven het jaar 1946 en De Friese Onderneming, kortweg: Friso, was een feit.

Volledig zelfstandig

In korte tijd moesten er ontzettend veel woningen gebouwd worden. In de jaren 50 werden duizenden woningen gebouwd. Dat kan alleen als je efficiënt werkt en flexibel bent. Die flexibiliteit en efficiëntie is nog steeds een van de kernkwaliteiten van Friso. Naast het bouwen van woningen is Friso zich in de loop van de twintigste eeuw meer en meer gaan toeleggen op utiliteitsbouw en nieuw- en verbouw voor bedrijven. Friso is in de afgelopen 75 jaar enkele keren overgenomen; een keer door de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Havenwerken en een keer door de Goudse bouwgigant Nederhorst. In 1980 werden Aannemingsmaatschappij Friso B.V., Timmerfabriek Houkesloot B.V. en Frisoplan B.V. opgericht en sindsdien is Friso volledig zelfstandig.

75 jaar vakmanschap
Veelzijdig bouwbedrijf

Gezonde groei zorgt voor veelzijdigheid

Door een gezonde groei en overname van bedrijven, zoals JJ de Vries, Bouwbedrijf De Lange, Dijkstra Balk, Bokma, Breemer, Bouwborg, Jurriëns Noord en Schipper en Meijerink, ontstond de huidige bouwgroep en werd het werkgebied uitgebreid. Niet alleen het werkgebied werd groter, ook de diversiteit van diensten nam toe. Friso Bouwgroep is anno 2021 een onderneming die alle facetten van het bouwen beheerst.

Veelzijdig bouwbedrijf

In 1992 verhuisde het hoofdkantoor naar de Pieter Zeemansstraat in Sneek. Daarnaast heeft Friso vestigingen in Leeuwarden, Groningen, Almere, Eibergen en fabrieken in Sneek en Leeuwarden. Onder de bezielende leiding van Henk Dedden, die sinds 1998 directeur van Friso Bouwgroep B.V. is, groeide Friso uit tot een veelzijdig bouwbedrijf, dat alle facetten van de bouw beheerst én met haar projecten volop vertegenwoordigd is in Noord- en Oost-Nederland.

Download hier ons Jubileumboek en blik terug op 75 jaar Friso Bouwgroep.

Jubileumboek

'We schrijven het jaar 1946, het jaar waar ons verhaal begint...'

Een greep uit onze projecten van de afgelopen 75 jaar:

Cultuur Historisch Centrum De Tiid Bolsward

Cultuur Historisch Centrum De Tiid Bolsward

Provinsjehûs Fryslân Leeuwarden

Provinsjehûs Fryslân Leeuwarden

Danone Nutricia Cuijk nieuwbouw

Danone Nutricia Cuijk nieuwbouw

TopsportZorgCentrum Groningen nieuwbouw

TopsportZorgCentrum Groningen nieuwbouw

Ronding Markt058 Leeuwarden verbouw

Ronding Markt058 Leeuwarden verbouw

GA Terminal Schiphol nieuwbouw

GA Terminal Schiphol nieuwbouw

Bekijk alle projecten