Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
rsg Wiringherlant Wieringerwerf nieuwbouw
Project rsg Wiringherlant Wieringerwerf nieuwbouw
Partners Koopmans Bouwgroep
Sector
werkenlerensport
Opdrachtgever Gemeente Hollands Kroon Anna Paulowna
Contractvorm
bouwteam
Contactpersoon n.v.t.
werkenlerensport
Terpweg 1, Wieringerwerf

Bouwcombinatie

De bouwcombinatie heeft samen met het projectteam, bestaande uit Tromp Partners Architecten, Ingenieursbureau van Wijnen (Jansen Wesselink), adviesbureaus VanderWeele en DGMR, een gebouwontwerp gemaakt. Het gebouw heeft een totaal oppervlak van circa 9.500 m² en bestaat uit een school en gymzaal. Het nieuwe schoolgebouw biedt plaats aan 1000 leerlingen.

ELOS-ruimte

Het ontwerp is gekenmerkt door de compacte vormgeving en de heldere structuur binnen het gebouw. In het hart van het gebouw is een visueel 'vrijhangende' ELOS-ruimte gerealiseerd. ELOS staat voor Europa als leeromgeving op scholen en is gericht op het optimaal voorbereiden van de leerlingen op de internationale samenleving.

Duurzaamheidsvisie

Door ondermeer toepassing van een herbruiksteen voor de gevel en een duurzaam installatieconcept met warmtepomp past het ontwerp binnen de duurzaamheidsvisie en het Frisse Scholen-concept waar rsg Wiringherlant naar streeft.

Tijdens de bouw van rsg Wiringherlant werden omwonenden en medewerkers in de vorm van een nieuwsbrief op de hoogte gehouden over de vorderingen.