Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Janstraat en Pauwstraat Arnhem transformatie
Project Janstraat en Pauwstraat Arnhem transformatie
Partners Onix, Studio VRX
Sector
wonenwerken
Opdrachtgever D-groep vastgoed BV
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon Roy Bergevoet
wonenwerken

Janstraat en Pauwstraat Arnhem transformatie

In het centrum van Arnhem werkt Friso Oost (vestiging Eibergen) momenteel aan de transformatie van een monumentaal pand en een oude discotheek. Naar een ontwerp van Onix (Jansstraat) en Studio VRX (Pauwstraat) worden de bestaande oude panden getransformeerd naar appartementen en commerciële ruimten. Beide projecten zijn in april 2020 opgestart. Naar verwachting wordt het totale project in februari 2021 opgeleverd.

Transformatie Janstraat en Pauwstraat

Het project bestaat uit twee locaties. Zowel aan de Jansstraat als de Pauwstraat wordt een transformatie uitgevoerd. Aan de Jansstraat worden 6 luxe appartementen en een commerciële ruimte gerealiseerd. Onder het pand bevindt zich een kelder, hier worden fietsenbergingen gerealiseerd en opslag voor de commerciële ruimten. In het monumentale pand aan de Pauwstraat worden drie appartementen gerealiseerd, verdeeld over de drie verdiepingen. Op de begane grond bevindt zich een restaurant dat al in gebruik genomen is.

"Er is geen ruimte voor opslag op de bouwlocatie, we proberen zoveel mogelijk just-in-time te leveren."

Logistieke uitdaging


Beide projecten bevinden zich midden in het centrum van Arnhem. De bouwlocatie is daardoor erg beperkt en op het gebied van logistiek een uitdaging. "Het is bouwen op een postzegel", geeft Roy Bergevoet, Projectleider bij Friso Oost aan. "We proberen zoveel mogelijk materiaal just-in-time aan te leveren, er is geen ruimte voor opslag op locatie. Dit vraagt om een goede afstemming met het vrachtverkeer over het laden- en lossen van de materialen en de aan- en afvoerroutes".

Friso is voornemens het project in opdracht van D-Groep vastgoed in februari 2021 op te leveren.

Betrokken partijen: