Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Janstraat en Pauwstraat Arnhem transformatie
Project Janstraat en Pauwstraat Arnhem transformatie
Partners Onix, Studio VRX
Sector
wonenwerken
Opdrachtgever D-groep vastgoed BV
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon Herbert Reerink
wonenwerken

Janstraat en Pauwstraat Arnhem transformatie

In het centrum van Arnhem heeft Friso Oost (vestiging Eibergen) gewerkt aan de transformatie van een monumentaal pand en een oude discotheek. Naar een ontwerp van Onix (Jansstraat) en Studio VRX (Pauwstraat) zijn de bestaande oude panden getransformeerd naar appartementen en commerciële ruimten. Beide projecten zijn in april 2020 opgestart en zijn begin maart 2021 opgeleverd.

Janstraat en Pauwstraat, Arnhem

Transformatie Janstraat en Pauwstraat

Het project bestond uit twee locaties. Zowel aan de Jansstraat als de Pauwstraat werd een transformatie uitgevoerd. Aan de Jansstraat zijn 6 luxe appartementen en een commerciële ruimte gerealiseerd. Onder het pand bevindt zich een kelder, hier zijn fietsenbergingen gerealiseerd en er is opslag voor de commerciële ruimten. In het monumentale pand aan de Pauwstraat zijn drie appartementen gerealiseerd, verdeeld over de drie verdiepingen. Op de begane grond bevindt zich een restaurant die al een tijd terug in gebruik is genomen.

"Er was geen ruimte voor opslag op de bouwlocatie, we probeerden zoveel mogelijk just-in-time te leveren."

Logistieke uitdaging


Beide projecten bevonden zich midden in het centrum van Arnhem. De bouwlocatie was daardoor erg beperkt en op het gebied van logistiek een uitdaging. "Het was bouwen op een postzegel", geeft Roy Bergevoet, Projectleider bij Friso Oost aan. "We probeerden zoveel mogelijk materiaal just-in-time aan te leveren, er was geen ruimte voor opslag op locatie. Dit vroeg om een goede afstemming met het vrachtverkeer over het laden- en lossen van de materialen en de aan- en afvoerroutes".

Betrokken partijen: