Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Haak om Leeuwarden Midden
Project Haak om Leeuwarden Midden
Partners Zie betrokken partijen
Sector
infragemalen en zuiveringen
Opdrachtgever ProRail
Contractvorm
bouwteam
Contactpersoon Jan Hogenberg
infragemalen en zuiveringen

Haak om Leeuwarden Midden

De Haak om Leeuwarden is onderdeel van het programma Vrij-Baan. Een infra-programma met zo’n 40 projecten van de gemeente Leeuwarden, Provincie Fryslân en Rijkswaterstaat. Zij investeren 750 miljoen euro om Leeuwarden ook in de toekomst bereikbaar te houden. Deze haak vormt de nieuwe verbinding tussen de A31 bij Marsum en de N31 bij Hemriksein (Wâldwei) en de A32 ten zuiden van de stad.

Westergoawei 1, Leeuwarden

Bouwcombinatie Grutte Fier

De bouwcombinatie Grutte Fier bestaande uit de bedrijven Mobilis TBI, Van Gelder, Friso Civiel en Oosterhof Holman, werkte aan de realisatie van N31 - midden, inclusief op- en afritten van de Westelijke invalsweg en ontsluiting Newton Park. In verband met de betere doorstroming van weg- en treinverkeer zijn alle kruisende delen ongelijkvloers uitgevoerd. Het project wordt ook wel Haak Om Leeuwarden Midden (HOLM) genoemd.

De werkzaamheden

Het project HOLM omvatte het aanleggen van circa 1 kilometer autoweg met een duiker, een fietsviaduct, een spoorviaduct, een wegviaduct, een spoorviaduct en een langzaamverkeerviaduct. Ook realiseerde 'Grutte Fier' de op- en afritten, inclusief de aansluiting Westelijke invalsweg op aquaduct met een spoorkruising en de ontsluiting van industrieterrein Newtonlaan met een onderdoorgang en twee spoordekken.

Betrokken partijen