Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
Brug Oude Loop Achlum vervangen
Project Brug Oude Loop Achlum vervangen
Partners Adonin Harlingen
Sector
infra
Opdrachtgever Gemeente Waadhoeke
Contractvorm
traditioneel
Contactpersoon Hendrik de Vries
infra

Brug Oude Loop Achlum vervangen

In opdracht van Gemeente Waadhoeke (FR) werkte Friso Civiel aan een 80 jaar oude brug in Achlum. De brug over de Achlumervaart, die toegang geeft tot een woonwijk in het terpdorp, was te smal voor het huidige verkeer. Ook voldeed de draagkracht van het brugdek niet meer aan de wettelijke eisen. De brug is eind november opgeleverd en weer in gebruik genomen.

Alde Loop, Achlum

Brug met open karakter

Een deel van het dorp Achlum is een beschermd dorpsgezicht. De nieuwe brug is daarom zoveel mogelijk ingepast in de omgeving. De brug heeft een open karakter en door middel van een houten bekleding heeft de brug een natuurlijke uitstraling gekregen. Het bestaande betonnen leuningwerk is onderdeel van de constructie, maar is dermate aangetast door het verkeer waardoor het volledig is vervangen.

De brug is omgeven door woningen en grote bomen, de ruimte rondom de brug was daardoor zeer beperkt. Het snoeien van bomen was noodzakelijk maar kon tot een minimum worden beperkt, zodat de algehele uitstraling niet is verstoord. De brug is eind november opgeleverd en weer in gebruik genomen. Nu voldoet de brug weer aan de wettelijke eisen. Daarnaast zorgt de brug weer voor een goede ontsluiting richting de achterliggende woonwijk.