Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Oplevering 16 vervangende woningen in ’t Zandt

29 september 2021

Oplevering 16 vervangende woningen in ’t Zandt

In opdracht van Nationaal Coördinator Groningen (NCG) bouwde Bouwborg 16 vervangende woningen aan het Karshof, de Oosterstraat en de Molenweg in ’t Zandt. De voormalige woningen waren aangewezen als onvoldoende aardbevingsbestendig en kwamen in aanmerking voor de sloopnieuwbouw regeling. Bouwborg verzorgde de volledige begeleiding van voorlopig ontwerp tot turn-key oplevering. De woningen werden onlangs opgeleverd.

Ontwikkeling 16 woningen

In samenwerking met bureau Noordeloos Architecten heeft Bouwborg de basis voor het casco ontwikkeld. Zusterbedrijf Houkesloot Toelevering produceerde en leverde de prefab-onderdelen en kozijnen. De bewoners kozen zelf de indeling van de woning. Daarnaast hadden de bewoners ook de mogelijkheid om de woning te verlengen met een aanbouw, garage of bijkeuken. Naast de realisatie van de cascowoningen verzorgde Bouwborg ook het plaatsen van de keukens, badkamers en stoffering in de woningen. De woningen werden vanuit het persoonlijke budget van de bewoners voorzien van tuininrichting en erfafscheidingen.

Bereikbaarheid, leefbaarheid en veiligheid

Het nieuwbouwproject bevond zich middenin de dorpskern van ’t Zandt. Het werkgebied was relatief klein en lastig bereikbaar. De vijf betrokken bouwbedrijven en de opdrachtgever NCG hadden samen een Bereikbaarheid, Leefbaarheid, Veiligheid en Communicatieplan (BLVC-plan) opgesteld waarbij duidelijke afspraken werden gemaakt over rijroutes (aan en afvoer) wachtlocaties en parkeren van uitvoerende. Met deze strikte werkafspraken werd de leefbaarheid voor de omwonende gewaarborgd en de overlast beperkt. Daarnaast werd de school in de aanrijroute ontzien en is een ieder goed geïnformeerd over de volgorde van werkzaamheden.

Betrokken partijen:

Timmerfabriek Houkesloot

Prefab Houkesloot

WMR Sloop- en infratechniek