Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Nieuwe woonwijk Het Perk: een ‘boppeslach’ voor Sneek

21 maart 2024

Nieuwe woonwijk Het Perk: een ‘boppeslach’ voor Sneek

Op de bouwplaats van de nieuwe wijk ‘Het Perk’ langs de rondweg N7 in Sneek wordt flink gebouwd. Ontwikkelaar Frisoplan (onderdeel van Friso Bouwgroep), Gemeente Súdwest-Fryslân, Het Sociaal Verhuurbedrijf WoonFriesland en Thuiscorporatie Elkien bundelen de krachten in Sneek in de strijd tegen het oplopende woningtekort. Op donderdag 21 maart vierden alle partijen hun eigen mijlpaal. Die, heel symbolisch, allemaal verwijzen naar de kaatssport. Van het slaan van de eerste piketpaal tot het uitreiken van de sleutels aan 11 kersverse bewoners.


Door een unieke samenwerking van verschillende partijen, wordt er een gloednieuwe woonwijk aan Sneek toegevoegd met maar liefst 120 huizen. Daarvan investeert Het Sociaal Verhuurbedrijf WoonFriesland in 64 eengezinswoningen, Thuiscorporatie Elkien in 28 sociale verhuurappartementen en zijn de overige woningen, door Frisoplan in ontwikkeling, bestemd als betaalbare koopwoning.

Piketpaal voor ontwikkeling koopwoningen

Initiatiefnemer en ontwikkelaar Frisoplan, onderdeel van Friso Bouwgroep uit Sneek, is druk met de ontwikkeling van de koopwoningen langs de Slûpfeart. De verschillende type woningen betekenen een betaalbare uitbreiding van het bestaande koopaanbod in Sneek. Aan zowel starters, senioren en middeninkomens is gedacht. “Met het toevoegen van koopwoningen aan de wijk, wordt de diversiteit vergroot. Dit draagt bij aan een prettig woonklimaat in de nieuwe wijk,” vertelt Henk Dedden, algemeen directeur van Friso Bouwgroep. Wethouder Michel Rietman bepaalde de plaats van de eerste piketpaal van de koopwoningen door het kaatsen van de bal.

Boppeslach voor Sneek

Thuiscorporatie Elkien vindt Het Perk, een boppeslach voor Sneek. Elkien voegt 28 sociale huurappartementen toe aan de wijk. Van de Weg: “Elkien investeert in 2024 fors in de gemeente Súdwest-Fryslân. Naast Het Perk starten we op Het Eiland met de sloop en nieuwbouw van de eerste woningen van de wijkvernieuwing die in totaal 384 woningen betreft. Beide projecten voldoen volledig aan de huidige eisen voor duurzaamheid. Op die manier dragen we bij aan een betere wereld.”

Forse toevoeging van woningen voor gezinnen en 1- en 2-persoonshuishoudens in Sneek

Ook WoonFriesland vierde donderdag een mijlpaal en investeert fors in de gemeente Súdwest-Fryslân. De eerste 11 bewoners van de 64 eengezinswoningen mochten de sleutels in ontvangst nemen. Vanaf nu worden de overige eengezinswoningen gefaseerd opgeleverd. "Ruim de helft van de woningen in Het Perk gaan wij als WoonFriesland verhuren", vertelt Sigrid Hoekstra, directeur-bestuurder van WoonFriesland. "Dit is een mooie toevoeging voor Sneek. Dit jaar krijgt gemeente Súdwest-Fryslân er 177 nieuwe sociale huurwoningen bij. Daarvan bouwen wij er maar liefst 109.
Deze woningen worden gebouwd in Sneek op It Skûlplak (45) en Het Perk (64). Ook zetten we sterk in op leefbaarheid, verduurzaming, vergroening en onderhoud. Zo investeren we in totaal ruim 35 miljoen in deze gemeente." De eerste bewoners ontvingen de sleutels uit handen van directeur-bestuurder Sigrid Hoekstra en wijkconsulent Joost van Es. Deze waren opgehangen aan het bijzondere bouwbord in de vorm van een telegraaf, het scorebord bij het kaatsen.

Gezamenlijk bijdragen aan woningtekort

De partijen zijn er trots op dat ze in gezamenlijkheid kunnen bijdragen aan een oplossing voor het woningtekort. Wethouder Michel Rietman: “Van dit project gaat mijn hart sneller kloppen. Op deze prachtige locatie worden voor alle doelgroepen betaalbare woningen gebouwd. Er wordt hier heel hard gewerkt om het woningtekort aan te pakken en dat hebben we vandaag samen met de eerste bewoners mogen vieren.”

Woningen nog beschikbaar

Het volledige project wordt naar verwachting eind 2024 opgeleverd. De woningen van Elkien en Frisoplan en een deel van WoonFriesland zijn nog beschikbaar. Woningzoekenden kunnen meer informatie vinden op de websites van de betreffende partijen.