Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Nieuwbouw zwembad ‘De Kûpe’ in Buitenpost bereikt hoogste punt

04 maart 2021

Nieuwbouw zwembad ‘De Kûpe’ in Buitenpost bereikt hoogste punt

Afgelopen woensdag 3 maart bereikte de bouw van zwembad ‘De Kûpe’ in Buitenpost het hoogste punt. Het zwembad wordt in opdracht van de gemeente Achtkarspelen door Aannemingsmaatschappij Friso gerealiseerd. Het zwembad wordt naast het huidige zwembad in Buitenpost gebouwd.

Projectleider Syds Wiersma met wethouder Jouke Spoelstra van de gemeente Achtkarspelen (foto: gemeente)

Hoogste punt

In oktober werd de waterdichtheid van het zwembad getest. Nu, 5 maanden later, worden de contouren van het nieuwe zwembad steeds meer zichtbaar. Opvallend is de bijzondere vorm van het dak met zijn in het oog springende houten dakconstructie. Het hoogste punt werd op woensdag 3 maart bereikt. In verband met de geldende coronamaatregelen werd er op gepaste wijze stil gestaan bij de mijlpaal.

Modern en energiezuinig zwembad

Het nieuwe zwembad wordt voorzien van zonnepanelen en een warmte-terugwinsysteem waarbij restwarmte uit spoel- en douchewater teruggewonnen wordt. Het nieuwe zwembad blijft, net als het oude zwembad, gebruik blijven maken van de warmtekoppeling van de naastgelegen kunststofprofielen fabriek Enitor Primo.

Directeur Aannemingsmaatschappij Jan Post met wethouder Jouke Spoelstra van de gemeente Achtkarspelen (foto: gemeente)

De bouw ligt op schema

De bouw van het nieuwe zwembad ‘De Kûpe’ is in mei vorig jaar van start gegaan. Het zwembad, ontworpen door Slangen+Koenis Architecten, wordt op het naastgelegen parkeerterrein van het huidige bad gebouwd. Zodra het nieuwe zwembad wordt opgeleverd, wordt het oude bad afgebroken. Naar verwachting wordt het zwembad in het derde kwartaal van 2021 opgeleverd.