Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Nieuwbouw 12 appartementen Thomashof Eilân van start in Workum

14 juni 2022

Nieuwbouw 12 appartementen Thomashof Eilân van start in Workum

Op het wooneiland Thomashof in Workum, wordt weer volop gebouwd. Dit keer worden er 12 unieke appartementen gerealiseerd. Eerder ontwikkelde Frisoplan hier al 16 riante twee-onder-een-kapwoningen. Het zogenoemde Thomashof wordt op het ‘Eilân’ gebouwd, wat zich middenin de woonwijk bevindt. Onlangs werd de eerste paal, onder toeziend oog van de toekomstige bewoners in de grond geboord. Een mooie mijlpaal voor zowel woningbouw als ontwikkeling.

Royale woningen met terras of balkon

Een eiland middenin de stad klinkt misschien gek, maar niets is minder waar. Door heel Workum lopen verschillende vaarten, singels en grachten. Dit creëert pracht locaties, zo zijn de appartementen midden in de stad, maar toch aan het water. De appartementen zijn ontworpen door Jaap Hoekstra architecten en  krijgen een woonoppervlakte van 111m2 met een royaal terras of balkon, twee slaapkamers, een grote badkamer en een berging. Alle appartementen krijgen de beschikking over een parkeerplaats, buitenberging en een eigen aanlegsteiger.

Toekomstbestendig wonen

De appartementen zijn straks niet alleen comfortabel en modern, maar ook toekomstbestendig. De appartementen worden voorzien van de nieuwste ontwikkelingen op gebied van duurzaamheid. De appartementen zijn volledig elektrisch, waarbij een deel van de energie zelf opgewekt wordt via de zonnepanelen op het dak. Er komt een bodemwarmtepomp in waarmee in de winter het appartement verwarmd kan worden en in de zomer gekoeld.

Voortgang bouwwerkzaamheden

De bouwwerkzaamheden zijn onlangs officieel van start gegaan, waarbij de funderingspalen zijn geboord. Naar verwachting worden de begane grondvloeren voor de bouwvak van 2022 gelegd. De ruwbouw van de woningen wordt gelijk na de bouwvak opgestart. Tegen het einde van het jaar zullen de gevels en het dak gereed zijn. Begin volgend jaar volgt dan de afbouw. Afhankelijk van de winterperiode en leveringen van leveranciers worden de appartementen voor de bouwvak van 2023 opgeleverd.

Betrokken partijen:

Jaap Hoekstra architecten
Makelaardij Friesland
BTS Sijperda Hardy
NNB - Installaties