Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Jurriëns Noord start met dakrestauratie Post-Plaza Hotel Leeuwarden

21 maart 2023

Jurriëns Noord start met dakrestauratie Post-Plaza Hotel Leeuwarden

In opdracht van Hotel Post-Plaza in Leeuwarden restaureert Jurriëns Noord het dak van het oude gedeelte van het hotel, het huidig Grand Café. Eerder transformeerde Jurriëns Noord het interieur van het oude postkantoor om tot een hotel met brasserie met behoud van de monumentale onderdelen.

In februari 2023 is de steiger opgebouwd en zijn de werkzaamheden gestart. De restauratie bestaat uit verschillende onderdelen. Allereerst worden de bestaande leien en de asbest-onderplaat op de voor- en achterzijde van het dak verwijderd. Daarna worden de nieuwe leien aangebracht met de daarbij behorende werkzaamheden zoals het vervangen van het lood- en zinkwerk. Daarnaast worden het onderliggend dakhout, de goten en de ruiters hersteld.

Vorstkammen

Een speciaal onderdeel van het dak is het vervangen/namaken van de vorstkammen. Dit zijn uitzonderlijke gevormde nokvorsten die nagemaakt moeten worden. Als alle werkzaamheden zijn voltooid worden als aanvullende opdracht de houten kozijnen, ramen en bijbehorend klein herstel zoals voegen en raamdorpels overgeschilderd.

De verwachte oplevering van de dakrestauratie is eind juli 2023.