Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

Jurriëns Noord restaureert dak van Hervormde kerk Zuidhorn

06 oktober 2021

Jurriëns Noord restaureert dak van Hervormde kerk Zuidhorn

In opdracht van College van Kerkmeesters van de hervormde gemeente Zuidhorn restaureert Jurriëns Noord het dak van de middeleeuwse hervormde kerk in Zuidhorn. Het dak van de kerk is in zo’n slechte staat dat renovatie onontkoombaar is.

Renovatie onontkoombaar

Voor de start van de renovatie is de kerk helemaal in de steigers gezet. De pannen worden in secties verwijderd, daarna wordt het dakbeschot vernieuwd en worden de pannen teruggelegd. Op deze manier kunnen de diensten in de kerk gewoon door gaan. Om eventuele schade aan de graven te voorkomen worden ze afgedekt voor het geval dat er een voorwerp naar beneden valt tijdens de renovatie.

Het voorkomen van zwamvorming

Het dakbeschot is voorzien van hardboard, achteraf gezien geen geschikt materiaal voor een dakbeschot. Naar schatting is er 70 jaar geleden voor het laatst aan gewerkt. Het dak begint nu te lekken en om zwamvorming te voorkomen moet het materiaal vervangen worden. Naar verwachting zal de restauratie half november klaar zijn en kan het dak weer jaren mee.

Sponsor een dakpan

Een groot deel van de restauratie kosten wordt gedekt door een bijdrage vanuit de Provincie Groningen. De kerkmeesters leveren zelf ook nog een bijdrage aan de renovatie, maar toch hoopt de stichting dat er een fors bedrag wordt binnen gehaald via de actie ‘Sponsor een dakpan’. Er moeten 9.000 nieuwe dakpannen worden geplaatst en voor één euro sponsor je een dakpan. Voor vragen over de sponsoring kan er contact worden opgenomen met Constant van den Hoek:

M: Constant56.24@gmail.com

T: 06-39268417

Na verwachting zal de renovatie half november klaar zijn en kan het dak weer jaren mee.