Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

32 woningen in het ‘Groene’ Engelse Park Groningen klaar voor de toekomst

01 juli 2022

32 woningen in het ‘Groene’ Engelse Park Groningen klaar voor de toekomst

In opdracht van Ballast Nedam startte Aannemingsmaatschappij Friso in 2020 met de bouw van 32 woningen in het Engelse Park in Groningen. Het totale project bestaat uit 95 woningen waarvan Friso 32 woningen voor fase III van heeft gerealiseerd.

Woningen gereed voor de toekomst

De 32 nieuwbouwwoningen van fase III zijn ontworpen door Bedaux de Brouwer Architecten en zijn energiezuinig, duurzaam en onderhoudsarm gebouwd. Alle woningen zijn gasloos en er zijn duurzame technieken gebruikt om de woningen te voorzien van warmte en stroom. De woningen zijn onder andere voorzien van warmtepompen, vloerverwarming, zonnepanelen en isolerende beglazing.

Fotograaf: Michel Kievits Architectuurfotografie | Bedaux de Brouwer Architecten

Toekomst

In het Engelse Park wordt niet alleen rekening gehouden met de mens en de toekomst, maar ook met de planten en dieren. Rondom het Engelse Park is veel groen aangelegd. Dit oogt niet alleen prachtig, maar dit is ook erg goed voor de beestjes zoals vlinders en bijen. Voor de bijen zijn insectenhotels geplaatst. Ook is er een zogeheten vleermuistunnel geplaatst. Dit zorgt ervoor dat de vleermuizen veilig van en naar het Engelse Park kunnen vliegen.

Een woonplek voor iedereen

Engelse Park heeft haar naam te danken aan de plek waar het project gebouwd wordt. Tijdens de eerste wereldoorlog werden Engelse soldaten opgevangen in het ‘Engelse Kamp’, precies de plek waar de nieuwe woonwijk gerealiseerd is. Engelse Park kenmerkt zich door de groene parkachtige omgeving waar de stad nooit ver weg is. De aanleg van voetpaden in de wijk geeft de bewoners alle ruimte voor een wandeling door de groene omgeving. Om van Engelse Park een woonplek te maken voor iedereen, zijn er verschillende typen woningen gebouwd.

-> Meer zien? Klik hier voor de projectpagina: Engelse Park Groningen