Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact
terug

14 nieuwbouwwoningen Moaihôf Drachten opgeleverd

24 mei 2022

14 nieuwbouwwoningen Moaihôf Drachten opgeleverd

In de wijk De Bouwen in Drachten zijn in opdracht van Frisoplan veertien nieuwbouwwoningen door Aannemingsmaatschappij Friso gerealiseerd. Deze ruim opgezette en duurzame woningen zijn ontworpen door Wijbenga | Tromp architecten en adviseurs. De eerste woningen zijn vorige week opgeleverd.

Hoffelijk wonen

Door de ligging van de woningen, met de tuinen naar elkaar toe, wordt er een soort hof gecreëerd. Als je er een beetje fantasie bij doet, lijken de woningen op een kasteel met aan weerskanten een ‘toren’. De vijver/waterbak dat door Gemeente Smallingerland is aangelegd, maakt het beeld van een kasteel helemaal af. Bij het ontwerp van de woningen heeft de architect rekening gehouden met de bestaande architectuur en de groene omgeving. Moaihôf ligt aan een langwerpige groenstrook waar gespeeld, gesport en gewandeld kan worden. De aangelegde vijver/waterbak wordt in het verlengde van de bestaande waterstrook aangelegd.

Duurzaam en ruimtelijk wonen

De gebruiksoppervlakten van de woningen variëren tussen de 120 m2 en 139 m2. De woningen beschikken over minimaal drie slaapkamers en door de grote raampartijen is er veel lichtinval. Elke woning voldoet aan de laatste eisen voor Bijna Energie neutrale Gebouwen (BENG) en beschikken over vloerverwarming op de begane grond en op de eerste verdieping. Op het dak zijn zonnepanelen geplaatst en elke woning is voorzien van een warmtepomp.

Voor jong en oud

De ruim opgezette woningen zijn gericht op een brede doelgroep. De woningen worden bewoond door een mix aan leeftijden (20-70 jaar). Oudere stellen waarvan de kinderen uitwonend zijn, mensen die behoefte hebben aan een eigen werkplek aan huis, maar ook voor jonge gezinnen is het erg aantrekkelijk om in het Moaihôf te komen wonen.

Zo ook Rianne Veeman (foto), zij komt hier samen met haar vriend Brian Meijer en hun kindje wonen. Afgelopen 16 mei is het eerste blok huizen opgeleverd. We wensen de nieuwe bewoners veel woongeluk toe in hun nieuwe woning!